• Maluna


  Welkom op de website van Praktijk Maluna! Meer weten? Neem contact op via het contactformulier.


 • Maluna


  Kortdurende en laagdrempelige begeleiding voor ouders en kind.


 • Maluna


  Praktijk Maluna doet ook dit jaar weer mee aan de Week van de Opvoeding!


 • Maluna


  Je leert meer over iemand door een uur met hem/haar te spelen dan een jaar met hem/haar te praten. Plato • Nieuw


  Peuterpret voor kinderen van 2 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers.

 • dummy, niet gebruiken

logo-klein
 
 
 

Kindertherapie

DSC_0012Kindertherapie is er voor kinderen van ongeveer 4 tot en met 12 jaar. In de kindertherapie staat het kind centraal en helpt om kinderen die om verschillende redenen niet lekker in hun vel zitten in korte tijd weer op weg. Ieder kind is uniek en kan in de speelkamer op zijn eigen wijze ontdekken wat er nodig is om zich weer fijn te voelen.

Doel van de therapie is

dat het kind controle krijgt over datgene waar hij/zij last van heeft en dat er keuzemogelijkheden zijn. Het kind leert te vertrouwen op zijn/haar eigen kracht; het zelfvertrouwen wordt vergroot. Een kindertherapeute gaat met een open en nieuwsgierige houding contact maken met uw kind en kijkt hoe uw kind de wereld om zich heen ervaart. Door dit te onderzoeken wordt ook zichtbaar wat er voor uw kind nodig is. Ieder kind laat op eigen wijze zien wat hem of haar dwars zit.

20151105_183807In de therapie probeert de kindertherapeute de ‘taal’ van uw kind zo goed mogelijk te begrijpen. Door gebruik te maken van onder andere praten, therapeutisch spel, toneelspelen, schilderen, tekenen, sprookjes, verhalen en ontspanningsoefeningen maakt de therapeute contact met deze belevingswereld van uw kind. In praktijk Maluna is dan ook veel verschillend materiaal aanwezig; auto’s, ridders, knuffels, spelletjes, verkleedkleren, knutselmateriaal, handpoppen, lego, knexx en nog veel meer.

Niets moet, en bijna alles mag!

Een sessie duurt 50 minuten. Na gemiddeld 5 sessies vindt er een oudergesprek plaats om de vorderingen en het verloop van de therapie te bespreken. De voorlopige therapie duurt tussen de 7 en 25 sessies. Er zijn kinderen die al vrij snel een verandering laten zien, er zijn ook kinderen die meer tijd nodig hebben.

 

NieuwsbriefContact

 • Uw Naam
 • Uw Email
 • Uw Bericht

Copyright © 2014 Maluna All Rights Reserved. Gerealiseerd door PerfectOnline.